Leembouw

Leem is een mengsel van klei, zand en silt (kwartsen) dat we gewoon in de grond aantreffen. Sinds mensenheugenis wordt er vrijwel overal ter wereld gebouwd met leem. Met leem doelt men meestal op basisleem, om zo onderscheid te maken tussen de basisleem en de diverse producten die onder de noemer 'leemfinish' ter decoratie op de markt worden gebracht.

 

Duurzaam

Wat betreft milieubelasting is leem een heel gunstig bouwmateriaal, omdat het los van de energie voor het mengen en transport, geen enkele chemische bewerking nodig heeft om als bouwmateriaal geschikt te zijn. Bijkomende voordelen zijn dat leem geen afvalproblemen oplevert omdat het materiaal 100% recyclebaar is.

 

Leefcomfort

Binnenshuis heeft leem een aantal comfort verhogende voordelen. Leem is een vochtregulerend dampopen bouwmateriaal. In combinatie met de juiste natuurlijke isolatiematerialen, kan zo een dampopen bouwconstructie worden gemaakt. Dit voorkomt in hoge mate schimmel- en spochtvorming en geeft een basis voor een gezond woonklimaat. Gebruikt in een (lage temperaturen) wandverwarmingsysteem kan leem warmte bufferen en gelijkmatig stralingswarmte afgeven.

 

Geluidsisolatie

Leem heeft nog een voordeel: het werkt in enige mate geluidsisolerend omdat leem geluidsgolven kan absorberen. Mede hierdoor geeft het voor de audiofiele liefhebber de juiste wandbekleding voor zijn/haar muziekgenot.

 

Decoratieve wandafwerking

Capiau Leembouw ondersteunt de verkoop en technische begeleiding van de decoratieve leemproducten van Lesando in Nederland door het geven van training, voorlichting en advies. De producten van Lesando kunt u bestellen op leemproducten.nl

Top <h4>leembouwcapiau.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/strobouw/">Strobouw</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/stucwerk/">Stuc- en schilderwerk</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/projecten/">Projecten</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/stiltecentrum-nijmegen/">Stiltecentrum Nijmegen</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/yogacentrum-sterksel/">Yogacentrum Sterksel</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/project-flemalle-museum-historique/">Flemalle Muséum Historique</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/project-woongroep-iewan/">Woongroep IEWAN</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/project-broedplaats-beekhuizen/">Broedplaats Beekhuizen</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/project-eikpunt-nijmegen/">Eikpunt Nijmegen</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/project-woning-noorwegen/">Woning Noorwegen</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/project-woning-lent/">Woning Lent</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/project-healthclub-heijenoord-arnhem/">Healthclub Heijenoord Arnhem</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/woning-lanaken/">Woning Lanaken</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/scouting-rheden/">Scouting Rheden</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/advies/">Advies</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/privacy/">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/verklaring-vgm/">Verklaring VGM</a></li> <li><a href="https://www.leembouwcapiau.nl/algemene-voorwaarden/">Algemene voorwaarden</a></li> </ul>